Årets store adventskalender: De 24 beste julefilmene

Skrevet av: Thomas

Jula er tradisjon. Vi pynter på samme måte. Spiser den samme maten. Hører de samme sangene. Og selvsagt ser vi de samme filmene. Hvert eneste år.

Og jeg tror de fleste er enige i at det er ganske så koselig.

Men adventstida blir lenger og lenger. Særlig når butikkene insisterer på å brutalt keisersnitte jula i gang altfor prematurt – for å bruke den ekleste metaforen jeg klarte å komme på.

Men det at adventstida blir lenger gjør jo at det blir mer adventstid å fylle. Og da er det kanskje rimelig å anta at du har plass til et par ekstra tradisjoner? Nærmere bestemt julefilmtradisjoner?

Jeg håper det, for i år kårer vi i Topp Fem-redaksjonen nemlig våre 24 favorittjulefilmer! Og med «vi» mener jeg «meg» – Thomas. Mannen som stønner ufrivillig høylytt og oppgitt hver gang Han Solo liksom skal være kul, og som fortsatt mener monsteret under senga er det verste monsteret.

Står til?

Om lista

For å kvalifisere til min liste må det være snakk om en spillefilm med et klart juletema. Eller handlingen må finne sted i jula, med klare referanser til høytiden. Jeg tar overhode ikke hensyn til filmer «man pleier å se i jula», uansett hvor bra de er.

Sorry, «Flåklypa» og «Tre nøtter til Askepott».

Jeg poster dagens luke på Facebook-siden vår hver dag, fra og med i kveld. Vi begynner selvsagt med 24.-plassen på lista, og jobber oss oppover mot nummer én. Akkurat som en helt vanlig julekalender.

Jeg regner med at dere henger med i svingene.

Jeg kommer til å ta for meg filmene på en så kortfattet måte som mulig. Jeg prøver å holde meg til det nye Twitter-formatet på 280 tegn der det er mulig, selv om jeg kjenner meg selv godt nok til å vite at jeg vil trampe over den grensa ved et par anledninger.

Håper dere følger med på lista og kommer med innspill der dere føler det er på sin plass! Så skal jeg gjøre mitt for at førjulstida di blir så fin og fnisete som mulig.

Fordi dere fortjener det.

Følg med på Facebook.no/ToppFem, følg @toppfem på Instagram, og bruk emneknaggen #toppfemjul for å få med deg hele adventskalenderen!

Kjærlig, intim hilsen,

Jule-Thomas<3

Én kommentar til “Årets store adventskalender: De 24 beste julefilmene”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *