Ep. 78: Bøker som fortjener en god filmatisering (sesongavslutning)

I vårens siste episode av Topp Fem kommer Thomas med en profeti. Mikael blir sur. Mats er håpefull om å ta storeslem. Alt mens vi får snakke om veldig mye av det vi digger: bøker, filmer og serier. Vi skal frem til de bøkene som fortjener en virkelig god filmatisering.

Minifem: Kommende filmatiseringer vi er spente på.

Dette er vårens og sesongens siste episode av Topp Fem, men alle dere nydelige folk som støtter oss på Patreon vil høre fra oss igjen før sommeren tar oss. Naviger til patreon.com/toppfem for å finne ut hvordan du kan støtte oss med noen kroner og sikre deg litt eksklusivt bonus-innhold fra Topp Fem i retur.

Har du tilbakemeldinger til episoden eller hele sesongen, så finn oss og kommenter på Facebook-siden vår eller send oss mail på toppfempodcast@gmail.com.

Hør Topp Fem på iTunesPocket CastsAcastOvercast eller hvor som helst ellers. Vil du hjelpe oss å nå ut til enda flere når vi vender tilbake, så fortell om oss til en venn som trenger noe bra å høre på i sommer, eller legg igjen en anmeldelse på iTunes for å gjøre oss mer synlige for andre!

Til slutt: Tusen takk for at du hører på, og ha en fantastisk sommer. Topp Fem er tilbake i høst.

Ep. 77: Beste filmer fra 00-tallet

2000-tallet var tiåret der vi i Topp Fem-redaksjonen var tenåringer – da vi brukte fritiden på filmkvelder og sparepenga på DVD-er. Det var tiåret som formet vår filmsmak. Å kåre 00-årenes fem aller beste filmer, det blir mildt sagt en prøvelse. Men, la gå, nå har vi jo aldri laget spesielt gode lister uansett …

Har du ikke hørt dem allerede, bør du forresten gå tilbake og høre episodene våre over topp fem filmer fra 70-tallet, 80-tallet og 90-tallet.

Minifem: Ting vi lærte av Eurovision 2019.

Vil du støtte Topp Fem? Gi oss noen kroner via patreon.com/toppfem. Hjertelig takk til dere som gir oss et lite, månedlig bidrag! Dette er sesongens nest siste episode, men vi skal sørge for å gi noe ekstra til våre Patrons før vi tar sommerferie.

2000-tallets beste filmer er et tema alle bør ha en mening om, og vi vil veldig gjerne høre fra deg på Facebook!

Episoden hører du på iTunesPocket CastsAcastOvercast eller ved å søke opp Topp Fem der du vanligvis finner podkaster.

Game At First Sight, ep. 2: Spiel des Jahres 2019

Den norske brettspillpodden «Game At First Sight» er endelig tilbake med ny episode, etter mange måneder på is.

Spillentusiastene og -designerne Kristian A. Østby, Anna Wermlund og Helge Meissner forsøker å spå årets nominasjoner til Spiel Des Jahres, såkalt Verdens Viktigste Spillpris. Podkastvert Mats Flem forsøker å henge med i svingene.

Innhold:

03:00 – Hva har vi spilt i det siste, tro?
10:17 – Om Spiel des Jahres og at Helge har spilt alle tidligere vinnere noensinne
25:10 – Gjengen spår vinneren av årets Spiel des Jahres (og øvrige nominasjoner)
44:42 – Betraktninger om årets kennerspiel (spill for kjennere) og mulige nominasjoner
01:16 – The Rise of Queensdale – første legacy-spill som vinner årets kennerspiel?
01:18 – Nytt fra Aporta Games og avslutning

Du finner Game At First Sight (GAFS) på Facebook (og snart andre plattformer), og du når oss på gameatfirstsight@gmail.com for feedback, spørsmål og annet!

Søk på Game At First Sight i podkast-spilleren din for å høre episoden.

Ep. 76: Beste låter i Eurovision 2019

I kveld arrangeres første semifinale i årets Eurovision-sirkus i Tel Aviv. Er du ikke kjent med låtene eller så veldig gira på grand prix, sier du? Da må du forte deg å høre ukens Topp Fem, så skal vi love deg at du kommer i modus! Her skal vi fram til fasit for hvem som kommer til å vinne i Tel Aviv på lørdag, når det er dags den store finalen.

PS: Vi har inngått en avtale med TONO, det vil si at du faktisk får høre smakebiter av låtene underveis!

Mini: Betraktninger rundt årets Eurovision.

Vil du støtte Topp Fem med noen kroner? Det kan du, på patreon.com/toppfem. Hjertelig takk til alle som er patrons, vi setter virkelig pris på det!

Vi håper du engasjerer deg i kommentarfeltet vårt på Facebook mens du ser finalen på lørdag.

Episoden hører du på iTunesPocket CastsAcastOvercast eller stort sett hvilken som helst annen podkast-spiller.