Ep. 42: Beste spill som bare nesten vant Spiel des Jahres

Den sannsynligvis viktigste utmerkelsen et brettspill kan få, er tyske Spiel des Jahres (tysk for Årets spill). Prisen er viktig, ikke bare fordi den gir status – men fordi vinnerne gjerne får en distribusjon og salgstall som andre spill bare kan drømme om. Tenk «The Settlers of Catan», «Carcassonne», «Ticket to Ride», «Dominion» og «Dixit».

Så … hva med spillene som bare nesten nådde opp? Denne uken skal vi snakke om de beste spillene som har vært nominert til, men ikke vunnet, Spiel des Jahres.

Og hvis du lurer på hvordan vi plutselig kan så mye om dette, så er svaret at det kan vi ikke! Det kan derimot spilldesigner Kristian Amundsen Østby, som er tilbake som gjest, og vikar for Thomas!

Dette er også en litt annerledes episode enn vanlig, ettersom vi denne uken ikke skal konkurrere og spille vårt vanlige spill. I stedet har vi kun én liste – med veldig mange gode anbefalinger.

Minifem: Beste brettspill vi har spilt den siste måneden.

Hør podcasten på iTunes, og legg gjerne igjen en omtale og rangering! Du finner oss i Pocket Casts, Overcast og overalt ellers.

Denne episoden er sponset av Grimfield Games, en uavhengig nettbutikk for brettspill. Sammen med dem har vi denne uken mulighet til å kjøre en konkurranse, med en passende premie: Tre brettspill fra Kristian Amundsen Østbys Aporta Games! Nemlig Santa Maria, Destination X og Capital Lux. 

For å være med i konkurransen: Send oss dine forslag til tema for framtidige Topp Fem-episoder, på Facebook, e-post eller der du måtte ønske. De beste forslagene gjør vi en episode på, og det aller beste belønnes med de tre spillene. Send inn ditt forslag innen fredag 1. juni for å delta!

Vi gleder oss til å høre deres forslag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *