Topp 5 sinnssyke låtskrivere (som du har hørt om men som du ikke visste var helt sinnssyke)

Markus Lind Aase er ukas gjestespaltist for Topp Fem.  Han er gitarist og spiller vanligvis med bandet KitFai. Han skriver også musikkbloggen Deilig Musikk.

Det finnes åpenbart veldig mange som skriver musikk. Det er også ganske mange som skriver veldig mye musikk. Og så er det noen få som skriver helt sinnssykt mye musikk.

Disclaimer: Det finnes en del folk som lever av å skrive låter, og skriver flere tusen låter i året. Jeg har valgt å fokusere på kjente navn som har skrevet låter som har hatt stor internasjonal suksess.

Vi hopper rett i det.

5. Prince

Ikke bare har han gitt ut over 40 album, men han skrev også låter for andre. For å nevne noen kjente har han skrevet Sinead O´Connor – Nothing Compares to you,  Stivie Nicks – Stand Back og ikke minst The Bangels – Manic Monday.

4.  Sia

Sia har blitt kjent de siste årene, blant annet for låta Chandelier, men visste du at hun har en kjempelang karriere som låtskriver før det? Ja, det gjorde du kanskje. Listen er lang, og her er noen høydepunkt.

“Diamons! “Av Rhianna,  “Kiss Me Once” by Kylie Minogue, “Perfume” by Britney Spears og “Pretty Hurts” by Beyoncé.

3.  Max Martin

Denne svensken her er helt sinnssyk.

Ikke bare skrev han alle de mest kjente britney-låtene, men han har skrevet alt annet i hele verden også. Prøv å nevne en popslager fra 2000-tallet og sjansene er store for at han har skrevet den. Link til liste her.

2. Dolly Parton

Tidligere da jeg sa at Max Martin var sjuk, så var det forsåvidt sant. Men Dolly Parton er sjukere! Hun har jo sine egne slagere som Jolene og 9 to 5, men husker du den sangen til Whitney Houston? And IIIIIII!!!! EAIIIIII! Osv. Den er egentlig Dolly Parton sin. Og her er en liste over 800(!) andre låter hun har skrevet.

1. Diane Warren

Denne dama har jobba. Og jobba, og jobba.  Hun har skrevet sanger for alle. Fra Cher og Celine Dione til Aerosmith og Michael Bolton (veldig mye Michael Bolton) Her er en rolig liste over hennes 100 største hits, og det er bare toppen av isfjellet.

Takk for meg, det var de jeg kom på. Om du mener jeg har glemt noen så send en sinnamail til mail@deiligmusikk.no

– Markus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *